Cursus voor dierentrainers

high_five Ben jij een dierentrainer? Geef je nog niet zo lang les? Of geef je al jaren les?

In deze unieke workshop van drs. Jenny Bruinsma  krijg je de kans om je  trainersvaardigheden aan te scherpen. Door haar ethologische achtergrond, jarenlange ervaring in het trainen van dieren en het opleiden van trainers geeft Jenny elke cursist stof tot nadenken op zijn/haar gewenste niveau.

 

In deze workshop ga je met cavia’s trainen. Prooidieren die zeer gevoelig reageren op prikkels uit de omgeving. Deze dieren zijn alleen te trainen als ze zich veilig voelen en geen gevaar verwachten. Een onverwachtse beweging beïnvloed een cavia meer dan een hond. Het gedrag van een cavia werkt als een spiegel voor jou handling. Het geeft je een grotere bewustwording over je trainings- en handlersvaardigheden en het verbetert je trainingsinzicht.

 

Tijdens het trainen van een hond worden je onvolkomenheden verbloemt doordat een hond ‘meewerkt en meedenkt’ maar een cavia iets leren lukt alleen als je:volwassen_LO

  • op de juiste manier de leerprincipes toepast
  • de juiste handling hanteert
  • alle randvoorwaarden rondom de oefening juist opbouwt

 

Tijdens deze workshop legt Jenny uit hoe je de handling en oefening opbouwt. Ze onderbouwt en ondersteunt de training met theorie. Het zorgt ervoor dat je nog weken zo niet maanden door blijft denken over de toepassing van de leerprincipes ook omdat je voor het trainen met een cavia hier heel creatief mee overweg moet gaan.

Doordat een cavia nauwelijks mimiek in zijn kop heeft, kun je niet zoals bij de hond met je intuïtie werken maar zul je heel goed naar kleine gedragssignalen moeten kijken om succes in je training te bereiken. Hierdoor liggen de trainingsstapjes/opbouw als het ware onder een vergrootglas.

 

Drs. Jenny Bruinsma is etholoog, gespecialiseerd in gedrag van honden, konijnen en cavia’s. Sinds 1994 is zij professioneel bezig met het trainen van honden en het begeleiden van dierentrainers. Vanuit haar achtergrond als etholoog kan zij diepgang bieden in de onderwerpen die jou aanspreken zoals trainingsopbouw en leerprincipes.

De cavia’s waar je deze workshop mee gaat werken zijn speciaal gesocialiseerd en geselecteerd voor onderwijsdoeleinden.

 

Interesse in deze leuke workshop? Bij voldoende aanmeldingen plannen we een datum. Meer info of inschrijven via info@konijnencavia.nl.